Tepih servis Bling Novi Sad pranje tepiha
Opasnost koja se krije u tepihu:
нов 11, 2023

Ne možemo dovoljno naglasiti koliko je važno razumeti da tepisi u našem domu nisu samo podovi na kojima hodamo. Oni su zapravo prava riznica mikroorganizama, neželjenih stanara koji žive neprimetno među vlaknima. Ako vas zanima kako očuvati čistu i zdravu sredinu u vašem domu, pročitajte dalje.

MIKROKOSMOS SKRIVEN U TEPIHU:

Tepisi nisu samo mekano mesto na kojem hodamo; oni su pravo sklonište za mikroorganizme koji često ostaju neprimećeni. Vaš tepih može sadržavati do 200.000 različitih vrsta bakterija po kvadratnom centimetru, čineći ga potencijalnim domaćinom za različite bolesti. Da biste bolje razumeli raznolikost ovog mikrosveta, zamislite koliko života, hrane i izmeta vaš tepih može sadržavati.

ODAKLE DOLAZE MIKROORGANIZMI:

Mikroorganizmi ne dolaze samo iz vaših stopala. Prašina, prašina sa ulice, ostaci hrane, dlake kućnih ljubimaca – sve ove stvari doprinose stvaranju idealnog staništa za mikroorganizme. Tepih postaje mesto na kojem mikrobi žive, hrane se, razmnožavaju i, na kraju, mogu postati ozbiljan izvor zdravstvenih problema.

DUBINSKO PRANJE KAO KLJUČ ČISTOĆE:

Većina ljudi shvata važnost redovnog usisavanja tepiha, ali to često nije dovoljno. Dubinsko pranje tepiha je ključno da bi se uklonile nevidljive pretnje koje vrebaju između vlakana. Mašinsko pranje na paru, sa temperaturom do 170°C, postaje vaš glavni saveznik u uništavanju ovih mikroorganizama.

NEVIDLJIVI INSEKTI:

Pored bakterija, tepih može biti dom za različite insekte. Insekti se hrane trulom organskom materijom koja se zadržava u vlaknima tepiha. Bez pravilnog čišćenja, tepih postaje raj za buve, grinje i moljce, što dodatno pogoršava situaciju.

KAKO OČUVATI ČIST TEPIH:

Da biste očuvali zdravlje svoje porodice, redovno čišćenje tepiha postaje imperativ. Redovno usisavanje je prvi korak, ali dubinsko pranje, obavljeno bar jednom godišnje, postaje ključno. Savetujemo vam da angažujete profesionalne servise za dubinsko pranje tepiha kako biste bili sigurni da su svi neželjeni stanari uništeni.

ZAKLJUČAK:

Vaš tepih nije samo deo estetike vašeg doma. To je prostor gde se mikroorganizmi naseljavaju, stvarajući potencijalne pretnje po vaše zdravlje. Dubinsko pranje tepiha postaje nužnost, a redovno održavanje higijene u domu postaje ključ vašeg zdravog života. Ne dozvolite neželjenim gostima da preplave vaš prostor; delujte danas kako biste osigurali čist i zdrav dom za vas i vašu porodicu.

BRZO I LAKO DO ČISTOĆE

Ukoliko se nalaziš u Novom Sadu i okolini (~10km) pozovi nas i proveri zašto smo ponosni kada naši klijenti kažu za nas da smo najbolji.