Tepih servis Bling Novi Sad pranje tepiha
Kako održavati nameštaj kako bi trajao generacijama
нов 4, 2023

Nameštaj je investicija koja može trajati decenijama ako se pravilno održava. Da biste produžili vek svog nameštaja i sačuvali njegov izgled i funkcionalnost, sledite ove korisne savete.

1. Redovno čišćenje

Čišćenje je ključno za očuvanje nameštaja. Redovno prašinarenje i brisanje nameštaja vlažnom krpom pomažu u uklanjanju prašine, prljavštine i potencijalnih oštećenja. Za drveni nameštaj koristite nežno sredstvo za čišćenje kako biste izbegli oštećenje površine.

2. Zaštita od sunca

Direktna izloženost suncu može izbledeti i oštetiti površinu nameštaja. Postavite nameštaj daleko od sunčevih zraka ili koristite zavese i roletne kako biste smanjili izloženost suncu.

3. Pravilna vlažnost vazduha

Suvi ili previše vlažni uslovi mogu naškoditi nameštaju. Održavajte konstantnu vlažnost vazduha kako biste izbegli pucanje drveta ili krzanje metalnih delova nameštaja. Upotreba ovlaživača ili osušivača vazduha može pomoći u očuvanju idealne vlažnosti.

4. Izbegavajte oštre predmete

Oštri predmeti poput šešira, ključeva i prstenja mogu ogrebati površinu nameštaja. Koristite podloške, stolnjake ili druge zaštitne materijale kako biste sprečili oštećenja.

5. Rotiranje jastučića i jastuka

Ako imate nameštaj sa jastucima ili jastucima za sedenje, povremeno ih rotirajte kako bi se ravnomerno trošili. Ovo će produžiti vek jastuka i očuvati udobnost nameštaja.

6. Održavajte zglobne delove

Ako vaš nameštaj ima zglobne delove, kao što su vrata ili fioke, redovno proveravajte i održavajte ih. Podmažite šarke i mehanizme kako biste sprečili trenje i habanje.

7. Pravilna upotreba sredstava za čišćenje

Koristite sredstva za čišćenje koja su pogodna za određeni tip nameštaja. Na primer, drveni nameštaj treba čistiti sredstvima koja ne sadrže abrazivne čestice. Uvek pažljivo čitajte etikete sredstava za čišćenje i sledite uputstva proizvođača.

8. Pregledajte i popravite oštećenja

Ako primetite bilo kakva oštećenja na svom nameštaju, bilo da su to ogrebotine, pukotine ili oštećenja presvlake, odmah ih popravite. Pravilna nega i popravci mogu sprečiti dalja oštećenja i produžiti vek nameštaja.

9. Preventivno održavanje

Redovno pregledajte sve veze i spojeve na nameštaju kako biste identifikovali potencijalne probleme. Popravite ih pre nego što postanu ozbiljni problemi.

10. Profesionalno čišćenje

Ako imate osetljiv ili skup nameštaj, povremeno razmislite o profesionalnom čišćenju ili restauraciji kako biste očuvali njegovu vrednost i lepotu. Za profesionalno čišćenje u Novom Sadu i okolini, obratite se br.1 profesionalcima u toj oblasti – Tepih Servis BLING.

Pravilno održavanje nameštaja može produžiti njegov vek i učiniti ga porodičnom baštinom koja će se prenositi s generacije na generaciju. Sledite ove savete kako biste uživali u lepom i funkcionalnom nameštaju dugi niz godina.

BRZO I LAKO DO ČISTOĆE

Ukoliko se nalaziš u Novom Sadu i okolini (~10km) pozovi nas i proveri zašto smo ponosni kada naši klijenti kažu za nas da smo najbolji.